30 Vjet Cilesi nga Maharishi Ayurveda

Maharishi Ayurveda – Perla e Ajurvedes

Maharishi Ayurveda eshte forma me origjinale dhe holistike e Ajurvedes. Mijera vjet te tradites Ajurvedike te shendetit jetojne ne te.

Pioneret e Ajurvedes ne Europe

Kur ne filluam shperndarjen e produkteve ajurvedike ne 1987, ne ishim pioneret e Ajurvedes ne Europe. Me dekadat tona te experiences ne kemi ndikuar ne menyre te konsiderueshme ne perhapjen e Ajurvedes.

Fokusi yne kryesor gjithmone ka qene ne cilesine e produkteve. Referenca jone per kete ka qene studiuesi vedik Maharishi Mahesh Yogi, nismetari qe filloi rigjallerimin e Maharishi Ayurveda ne fund te viteve 1970. Kerkesat e tij per produktet Maharishi Ayurveda ishin autenticitet, pasterti, cilesi, besueshmeri dhe efektivitet – standardet e larta qe ne i mbajme cdo dite.

Cilesia Maharishi Ayurveda

Te gjitha produktet tona te importuara nga India jane nga Maharishi Ayurveda Products India (MAP India). Ky prodhues dhe furnizues lider global i produkteve ajurvedike te cilesise se larte tani eksporton ne me shume se 50 vende te botes.

Nje faktor suksesi shume i rendesishem per kompanine eshte cilesia e produktit. Maharishi Ayurveda ka akses ne dijen e jashtezakonshme te te gjithe fushes se Ajurvedes dhe punon ngushtesisht me nje keshill te njohur nderkombetarisht te Vaidjas (studiues Ajurvedike). Gjate prodhimit tradita takon modernen: nga njera ane formulat origjinale dhe autentike te Maharishi Ayurveda jane baza e produkteve te Maharishi Ayurveda, kurse nga ana tjeter lehtesite me te fundit dhe procedurat e standardizuara dhe te certifikuara te prodhimit sigurojne ne vazhdimesi cilesine e larte.

Cilesia e pergatitjeve te MAP eshte e njohur tashme nga autoritetet me te larta. Keshtu procedurat e prodhimit te MAP India kane marre cmimin AYUSH Premium Mark Award, nje vule cilesie sipas standardeve te OBSH. Gjithashtu MAP India ishte i vetmi prodhues indian i aprovuar nga Ministria Indiane e Shendetesise dhe nga nje komitet ekspertesh per nje projekt per shperndarjen dhe njohjen e organizuar te Ajurvedes (Golden Triangle Partnership GTP).

Per kete mund te mbeshteteni ne:

  • Prodhim tradicional

Ne e bazojme prodhimin e produkteve tona ne formula qindra vjecare dhe i prodhojme ato sipas rregullave te perpunuara klasike ne menyre qe te shpalosim potencialin e plote te dijes ajurvedike.

  • Lenda e pare me e mire

Mbledhes te trajnuar specifikisht, mbledhin bimet ne kohen ideale. Perdoret vetem lenda e pare e paperpunuar qe ploteson standardet tona te larta per sa i perket pastertise, pjekurise ose fuqise.

  • Jo kompromise me cilesine

Nese lende te para te paperpunuara te rendesishme per prodhimin nuk jane te disponueshme, ose jane vetem ne cilesi te ulet, ne zgjedhim te mos t’i prodhojme produktet, ne vend qe te pranojme cilesi me te ulet se idealja.

  • Mbrojtje ndaj mjedisit

Ajurveda eshte shkenca e jetegjatesise, qe gjithashtu do te thote se ne mbrojme natyren, shendetin e punonjesve dhe te konsumatoreve. Aty ku eshte e mundur ne rritim bimet tona ne tokat tona me kultivim organik te certifikuar. Bimet e rralla kultivohen ne menyre te perzgjedhur per te mbrojtur diversitetin e specieve. Materialet paketuese te prodhuara nga kombinimi i mbetjeve te letrave dhe kolles, si dhe evitimi i rrugeve te panevojshme te transportit duke i prodhuar ne vend gjithashtu ndihmon ne mbrojtjen e mjedisit.

  • Produkte organike

Nje varietet i gjere i produkteve jane te disponueshme me cilesi organike te certifikuar.

  • Produkte kozmetike natyrale

Produktet tona te kozmetikes jane nje miksim i dijes tradicionale te Ajurvedes dhe standardeve moderne. Ato permbajne ekskluzivisht vajra natyrale te cilesise se larte pa ngjyrues apo aromatizues sintetike. Kjo mund te vertetohet nga vula e aprovimit “Controlled natural cosmetics” qe do te thote “Kozmetike natyrale e kontrolluar”.

  • Sherbim

Cdo kompani eshte e mire po aq sa sherbimi qe ofron. Ne urojme t’i permbushim deshirat tuaja ne lidhje me shendetin. Mund te kontaktoni kurdo ne adresat tona te kontaktit.

  • Produkte te sigurta fale kontrolleve te dyfishta

Lehtesite tona te prodhimit ne Indi dhe kontrolli i dyfishte i cilesise siguron produkte te pastra. Per shembull, cdo njesi produkti ne Europe testohet perseri nga laboratore te pavarur per pesticide, mikrobe (myk, baktere) dhe mbetje te metaleve te renda sipas standardeve me te fundit. Siguria juaj eshte e rendesishme per ne!

Ju mund te mbeshteteni tek ne – ne do te vazhdojme t’ju ofrojme vetem cilesine me te mire, me te paster, te testuar dhe te certifkuar sic duhet ne te ardhmen!

 

Ne jetojme Ajurveda!

Ne, Gudrun Buchzik, Zv. Drejtuese e Menaxhimit, Shantanu Banerji, Drejtor Menaxhimi dhe skuadra jone e dedikuar.

Per ne Ajurveda eshte nje parim i rendesishem i jetes. Ne e zbatojme ate ne pune; puna jone e perditshme me Ajurveden nuk do te ishte ne sinkron nese veprimet tona dhe produktet tona nuk do te ishin plotesisht te drejtuara per mireqenien dhe shendetin e atyre qe na besojne.

“Duke jetuar ne menyre autentike sipas Maharishi Ayurveda, duke rritur njohjen e gjere te saj nga publiku dhe duke bere te mundur mbeshtetjen e klienteve me produktet, informacionet dhe keshillat me te mira me kane dhuruar gezim cdo dite per 19 vjet”

Gudrun Buchzik, Zevendes Drejtuese e Menaxhimit

   

“Balanca. Kjo eshte fjala kyce ne Maharishi Ayurveda. Te jetosh te perditshmen ne ekuiliber, si profesionalisht ashtu edhe brenda familjes – kjo eshte ajo qe kam vendosur te bej. Kjo arrihet duke i kushtuar vemendje mesazheve te trupit, rutines dhe duke pershtatur dieten time sipas natyres sime te Doshave; ne thelb Ajurveda eshte kaq e thjeshte.”

Shantanu Banerji, Drjetor i Menaxhimit

Do donit te dinit me teper? Meso me shume mbi historine e kompanise dhe standardet e cilesise ketu.