Premtimi

Per kedo qe do te jetoje nje jete te shendetshme dhe beson ne pastertine e natyres, Maharishi Ayurveda eshte shoqeruesi i besueshem per shendetin holistik dhe balancen natyrale. Ne perdorim dijet mijera vjecare te sistemit shendetesor te Ajurvedes ne menyre autentike per te zhvilluar, prodhuar dhe siguruar produktet me te mira ajurvedike per jeten moderne.

Kultivimi dhe vjelja

Te gjitha produktet e importuara nga India vijne nga prodhuesi yne kryesor “Maharishi Ayurveda Products India” (MAP India). Kjo na siguron ruajtjen e kontrollit te nevojshem per te garantuar cilesine me te larte te mundshme. Shumica e bimeve dhe barerave rriten ne toke ne pronesine tone me kultivim te qendrueshem dhe vilen ne kohen kur ato jane me te fuqishme. Efektiviteti i nje bime varion kryesisht ne varesi te stines, cikleve te Henes dhe momentit te dites se kur jane vjele ose mbledhur. Lenda e pare e paperpunuar qe sipas mendimit te eksperteve tane nuk i ploteson kerkesat e nevojshme te cilesise per sa i perket pastertise, pjekurise ose fuqise, nuk perdoret.

Prodhimi

Kultivimi, vjelja, prodhimi dhe ruajta: te gjitha proceset e prodhimit mbikqyren nga Keshilli i Vaidyas (Ekspertet Ajurvedike). Keshilli i Vaidjas u themelua nga ekspertet lider te Indise: B. D. Triguna, keshilltar i qeverise indiane dhe ish president i “Kongresit Ajurvedik te te Gjithe Indise”; Balraj Maharishi, ekspert lider ne Dravyaguna, identifikimi dhe aplikimi i bimeve medicinale si dhe V. M Dwivedi, autoritet i njohur nderkombetarisht ne fushen e Rasajanave (pergatitjeve bimore dhe minerale Ajurvedike).

Njohja

“All India Ayurvedic Congress” (Kongresi Ajurvedik i te Gjithe Indise) eshte organizata profesionale me e madhe dhe autoriteti me i larte i Ajurvedes ne Indi, me me shume se 300 000 eksperte te Ajurvedes si antare. Nje miratim zyrtar nga presidenti i kesaj organizate thote se Maharishi Ayurveda perfaqeson formen autentike dhe klasike te Ajurvedes dhe praktikon traditen e njohurive Ayurvedike ne teresine e saj, ne nje shkalle qe perndryshe eshte e veshtire te gjendet ne Indi sot.

Fjalen e plote te Presidentit te “All India ayurvedic Congress” mund ta gjeni ketu.

Thenie nga Shiv Karan Sharma Chhangani

President i All India Ayurvedic Congress

“Eshte kenaqesi e madhe per mua te konfirmoj qe Maharishi Ayurveda perfaqeson traditat e Ajurvedes ne nivelin me te larte te efektivitetit dhe teresise se saj sic thuhet ne tekstet klasike te kesaj shkence. Une kam pasur mundesine te shqyrtoj nder te paret kontributin e madh te dhene nga Maharishi Mahesh Yogi ne ringjalljen e ketij sistemi antik te kujdesit per shendetin dhe sjelljen e perfitimeve te tij per njerezit e botes. Maharishi Ayurveda ve ne dispozicion parimet dhe praktiken e Ajurvedes ne nje menyre te plote, sistematike dhe autentike, e cila rralle eshte arritur kohet e fundit ne Indi. Per shembull, Maharishi Ayurveda perfshin Yoga (perfshire Meditimin Transcendental dhe Asanas-Posturat), Jyotish, Gandharva Veda dhe disiplina te tjera Vedike te cilat konsiderohen jetike per parandalimin dhe trajtimin ne tekstet e lashta Ayurvedike.

Maharishi Ayurveda perfshin gamen e plote te terapive te rekomanduara ne tekstet e lashta, gje qe nuk eshte plotesisht e praktikuar ne Ayurveden e Indise se sotme. Ajo ka perfshire standarde te larta te kontrollit te cilesise duke perdorur teknologjite moderne. Per me teper, efektiviteti i saj eshte provuar ne kerkime te zgjeruara shkencore te kryera ne Shtetet e Bashkuara dhe Evrope, si dhe ne Indi. Une do te rekomandoja fort per kedo qe eshte i interesuar te studioje Ayurveda te shkoje ne Maharishi Ayurveda, e cila ofron gamen e plote te kesaj mençurie te lashte ashtu siç eshte sjelle fillimisht ne drite nga shikuesit e lashte te Indise.”