Shendet holistik

Asnje njeri nuk eshte si nje tjeter. Secili prej nesh ka nje perberje individuale fiziologjike dhe nje ndertim individual. Shendeti yne ndikohet nga origjina, talentet, sjellja, mjedisi, nga gjithçka qe shohim, degjojme, ndiejme dhe perjetojme.

Prandaj Ajurveda i konsideron te gjitha aspektet e jetes ne rekomandimet e saj per nje shendet te qendrueshem, holistik. Kjo perspektive holistike ndahet sistematikisht ne 20 qasje Ajurvedike, te cilat perfshijne, per shembull:

 • Vetedija (gjalleroni fuqite vetsheruese te trupit permes Meditimit Transcendental)
 • Terapite vedike te zerit dhe muzikes
 • Yoga
 • Terapia e frymemarrjes
 • Terapia e ngjyrave dhe aromave
 • Diagnostikimi ajurvedik me ane te pulsit
 • Astrologjia Vedike, Jyotish
 • Rekomandime per nje diete te ekuilibruar sipas individit dhe ndertimit te tij / saj
 • Rutina ditore dhe sezonale
 • Trajtimet ajurvedike te pastrimit
 • Perdorimi i suplementeve ushqimore bimore dhe minerale