Sheqer kallami organik

700L

Tekstet tradicionale ayurvedike pershkruajne 8 lloje te ndryshme sheqeri. Eksperti ayurvedik indian Dr. Kirit Pandya thote: “Sheqeri mund te nxirret nga hurmat arabe, mjalti, panxhari, rrushi dhe fruta te tjera, por Sharkara nga kallami i sheqerit ka cilesi speciale dhe eshte me i vleresuari nga te gjitha llojet e sheqerit ne Ayurveda.”


🌱Ky sheqer mbreteror, prodhohet sipas teksteve te lashta klasike dhe metodave tradicionale nga frabrika te vogla familjare nen kontrollin e eksperteve ayurvedike. Procesi special qe perdoret per prodhimin e Sharkara redukton perberesit acid formues te kallamit te sheqerit, te cilet gjenden me teper ne nyjet dhe rrenjet e bimes. Gjate prodhimit, ku humbet rreth 1/3 e volumit, papastertite dhe perberesit acid-formues(toksinat) ndahen permes nje procesi te ngadalte kristalizimi. Kristalizimi prodhon kristale te verdhe te medhenj jo te njejte te cilet thahen ne diell ne nxehtesine e veres indiane. Ne kete menyre Sharkara piqet dhe fiton cilesite speciale dhe fuqine ayurvedike. Me ne fund, kristalet reduktohen ne copa te vogla dhe grihen imet duke i dhene atij formen finale.

Ne Indi zakonisht sheqeri çngjyroset me acid sulfurik. Ne kete menyre sheqeri behet i tharte (acid) dhe i humbet cilesite ayurvedike. Sharkara nga Ayurveda Klasike nuk trajtohet me kimikate dhe kjo tregohet ne ngjyren e bute te verdhe ne gri. Vlera e pH eshte pothuajse neutrale, qe do te thote nuk krijon aciditet kur konsumohet. Kjo cilesi e ben konsumin e ketij sheqeri te rekomandueshem edhe nga Vaidyas, mjeket Vedike per te treja doshat, por sidomos per dominantet e doshes Vata dhe Pitta per te cilet shija e embel rekomandohet te jete pjese e dietes se tyre per efektin balancues qe ka.

Sheqer mbreteror i cilesise se larte
Efekt harmonizues dhe balancues
Per te 3 doshat, VPK
pH neutral
Vegan
Pa Gluten
Pa Kikirrike
Pa Laktoze
Pa Lekura Frutash

Description

Perberesit:Sheqer kallami, perzierje bimesh dhe frutash